MIELIPITEEMME
Suomen Historia | Suomen Nykyaika | Suomen Politiikka | Suomen Turvallisuuspolitiikka | Suomen Tulevaisuus
Janakkalan miekkamies: Suoma-laisten vanhin puolustaja.
16.08.2019.

Harrastaja-arkeologien Kanta-Hämeestä löytämän 1300-luvulla kuolleen sotilaan perimästä on selvinnyt tarkempaa tietoa. Iltasanomien mukaan Osteoarkeologian professori Jan Storå Tukholman yliopistosta kertoo että "30 prosenttia nykysuomalaisista kuuluu samaan äitilinjan perimätyyppiin kuin miekkamies, isälinjasta kolme prosenttia. Vertaaminen 1300-luvun ja nykysuomalaisten välillä on tosin hankalaa, koska vertailuaineistoa 1300-luvulta ei juuri ole", Storå huomauttaa. Myös YLE kertoi Janakkalan miekkemiehestä; "Suomalaissoturi puolusti kyläänsä ja sai mahtimiehen hautajaiset".

Liivinmaan Kronika.
Että vertailuaineistoa 1300-luvulta "ei juuri ole" voi johtua siitä että 1200 - 1300 -luvulla papin kirjoittaman Henrikin Liivinmaan kronikan (Heinrici chronicon Livoniae) mukaan; "Poltimme ja hävitimme kaiken, tapoimme kaikki miehet, otimme naiset ja lapset vangeiksi ja ryöstimme paljon karjaa ja hevosia."

Texasin Yliopiston kartan tiedot.

Tämän Texasin Yliopiston kartan tiedot pitävät suhteellisen hyvin paikkansa tehtyjen kirkkojen hiiliajoitusten kanssa. Edellistä tukee Kirkkohistorian tiedot, jonka mukaan Skaran Tuomiokirkko Goottien maa Gauthiodissa - nykyisessä Ruotsissa - rakennettiin 900-1000 -luvulla.

Kirkkohistoriasta.
"Located in Sweden; suffragan to Hamburg (990-1104), to Lund (1104-64), and finally to Upsala (1164-1530). This diocese, the most ancient in Sweden, included the Counties of Skaraborg, Elfsborg, and Vermland. It was founded about 990 at Skara, the capital of the country of the Goths (Gauthiod)."

Nykyinen Eteläisin-Ruotsi noin 900 -luvulla, laajeten pohjoiseen päin, 1500 -luvulle tultaessa nykyisen Uppsalan korkeudelle saakka, tunnettiin nimellä Goottien maa Gauthiod. Skara oli Goottien maa Gauthiodin pääkaupunki.

Suomenruotsalaisten historiaa.
Edelliset tiedot yhdessä selvittää ainakin osan "suomenruotsalaisten" historiaa, jotka uskot-tavan historian mukaan etsivät sukulaisia Ruotsista mutta; "Vi letade efter våra avlägsna släktingar som enligt kyrkobokföringen ska finnas i Sverige, men hittade ingen. Överrask-ningen var stor, när 100% genetisk match hittades 147 kilometer från oss och släkten är finländsk. Vår släkts efternamn har direkt översatts från det finländska efternamnet till svenska och kyrkböokföringen förfalskats.""

Paavi Benedictus XII:n Kardinaalit.
Pseudonimellä Benedictus XII toiminut Jacques Fournier oli Rooman piispa ja katolisen kirkon johtaja. Hän toimi Paavina 1334 – 1342. Hänen virkakaudellaan aloitettiin Paavien palatsin (Palais des Papes) rakennustyöt Avignonissa. (Wikipedia)

Kirkkohistoriaan viitaten, 1980 -luvulla tehdystä Ranskalaisesta tutkimuksesta käy ilmi, että Goottien "kuningas Magnus Eriksson" ("Maunu Eerikinpoika") käytti kolmea kruunua Goottien vaakunana ja symbolina 1330 -luvulta lähtien. Avignonissa sijaitsevassa Paavin palatsissa on friisi, jossa esiintyy kolme kruunua -vaakuna. Friisissä on lukuisten ristiretken suunnittelemi-seen osallistuneiden Kardinaalien ja osastojen vaakunoita. Kolmen kruunun vaakuna osoittaa Goottien olleen edustettuna kokouksessa, joka voidaan ajoittaa vuoteen 1336. Ruotsin histori-assa Kuningas pitää olla Kardinaali. (Wikipedia)

Vahva viite siihen että Kuningas on kirkon alainen Kardinaali löytyy Ruotsin lainsäädännöstä, jossa Ausburgin tunnustus, kuvainnollisesti lepää kuin Ranskalaisen giljotiinin varjo koko Kuningasperheen, ja kruunun yllä. Ruotsin Lain mukaan, Kuninkaan on uskottava tai hän menettää kruununsa.

"§ 4. Såsom 2 § i 1809 års regeringsform uttryckligen stadgar, att Konung alltid skall vara av den rena evangeliska läran, sådan som den, uti den oförändrade Augsburgiska bekännelsen, samt Uppsala mötes beslut av år 1593, antagen och förklarad är, sålunda skola ock prinsar och prinsessor av det kungl. huset uppfödas i samma lära och inom riket. Den av kungl. familjen som ej sig till samma lära bekänner, vare från all successionsrätt utesluten. Lag (1979:935)." Lähde : Successionsordning (1810:0926)

Mitä kauempana maansa rajojen ulkopuolella hyökkäysvoimat vaikuttavat, sitä heikompi maan ja kansan puolustus on. Kun tarkastelemme esimerkiksi Ruotsin historiaa, niin joka kerta kun Ruotsi on hävennyt aloittamansa sodan, sen pinta-ala on pienentynyt. Jäljellä on enää "En Krona", kun siitä "Tre Kronorista" vähennetään Norja ja Suomi.

Janakkalan miekkemies: Suoma-laisten vanhin puolustaja.
Kyseessä kai on Suomen historian ensimmäisen Suomalaisen sotilaan jäännökset, Suomen Kansan puolustajan joka aikanaan taisteli Gootteja vastaan - jotka käyttäytymisen perusteella olivat sen aikainen Isis tai Natsit. Toinen miekoista on sotasaalista viitaten miekassa esiintynee-seen "Bene" sanaan, jonka uskotaan viittaavaan Benedictus XII:hin. Toinen miekka on Hänen omansa.

WWW.MIELIPITEEMME.FI
VERKKOTUNNUKSEN HALTIJA JA SIVUSTOKOKONAISUUS © MATTI E. SIMONAHO (2007) 2024.
JAVA™ SCRIPT © BY DYNAMIC DRIVE AND MATTI E SIMONAHO. ID13090512091612200505131305-0609.
154 SIVUN NÄYTTÖÄ 01.02.2015 - 17.06.2024.