MIELIPITEEMME
Suomen Historia | Suomen Nykyaika | Suomen Politiikka | Suomen Turvallisuuspolitiikka | Suomen Tulevaisuus
Uskonto, kultti, sekti tai lahko?
29.09.2019

RUOTSIN KIRKKO soitti kellojaan Malmössä tukeakseen Greta Thunbergin ilmastolakkoa. Toimen-piteellä tuettiin "perjantai tulevaisuudelle" -ilmastonmuutosta vastustavaa likkettä jonka aikana tuhannet lapset lähtivät koulusta vaatiakseen ympäristötoimenpiteitä hallituksilta.

Globaalin ilmastolakon yhteydessä kirkon kellot soivat ja kokoonnumme rukoukseen maan tulevaisuuden puolesta. Rukoilemme, koska uskomme, että ihminen on vastuussa Jumalan luomisen hallinnasta ja vaalimisesta, jotta lapsille annetaan mahdollisuus tulevaisuuteen. Rukoilemme, koska tiedämme, että ilmastonmuutos vaikuttaa heikoimmassa asemassa oleviin - köyhiin, lapsiin ja naisiin. Rukoilemme, koska uskomme ihmisen kykyyn muuttua ", Ruotsin Malmön kirkko kertoi verkkosivustollaan.

VIIME VUONNA Ruotsin kirkko sai aikaan kiistaa julistamalla Greta Thunbergin ”Jeesuksen seuraajaksi” - ja jokainen joka esittää olevansa Vicarius Christi sai kilpailijan.

ILMASTONMUUTOSTA VASTUSTAVIEN MIELESTÄ heidän liike ei ole lainkaan samanlainen kuin uskonnollinen kultti - vaikkakin se mihin he uskovat perustuu asiakokonaisuudesta otet-tuihin reaali- ja käsitteellistieteelisiin tietoihin, joita käytetään "todisteena" siitä että näennäis-tieteelliset uskomukset ovat totta - joilla saadaan jäseniä pelottelemalla ja joita kihotetaan toimimaan sivistyneen yhteiskunnan ja elinympäristön vastaisesti. Edellinen on ollut käytäntö uskonnoissa, lahkoissa, sekteissä ja kulteissa niin kauan aikaa kun niitä on ollut olemassa.

TÄRKEIN KYSYMYS KAI ON, kuuluvatko Greta Thunbergin takana olevat aikuiset henkilöt tai organissaatiot olemassa olevaan uskontoon, kulttiin, sektiin tai lahkoon, poliittiseen tai ei-poliittiseen järjestöön - tai onko kyseessä uusi sellainen?

Lähde: Suuri määrä sivustoja Google.

WWW.MIELIPITEEMME.FI
VERKKOTUNNUKSEN HALTIJA JA SIVUSTOKOKONAISUUS © MATTI E. SIMONAHO (2007) 2020.
JAVA™ SCRIPT © BY DYNAMIC DRIVE AND MATTI E SIMONAHO. ID13090512091612200505131305-0609.
4430062 SIVUN NÄYTTÖÄ 01.02.2015 - 16.7.2020.