MIELIPITEEMME
Suomen Historia | Suomen Nykyaika | Suomen Politiikka | Suomen Turvallisuuspolitiikka | Suomen Tulevaisuus
Venäjän presidentti Vladimir Putin kävi työvierailulla Suomessa.
23.08.2019
VENÄJÄN PRESIDENTTI Vladimir Putin saapui työvierailulle Suomeen keskiviikkona 21.08.2019. Vierailua isännöi Suomen Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö. Presidentti Niinistön ja Presidentti Putinin väliset viralliset keskustelut käytiin Presidentinlinnassa.

VIERAILUN VIRALLISET KESKUSTELUT järjestettiin Presidentinlinnassa iltapäivällä. Yhteisessä lehdistötilaisuudessa presidentti Niinistö kertoi, että keskustelussa oli esillä monipuolisesti kahdenvälisiä ja alueellisia aiheita kuten yhteistyö Euroopan neuvoston piirissä, mustan hiilen torjunta sekä Itämeren tilanne.

EUROOPAN NEUVOSTOON LIITTYEN presi-dentti Niinistö totesi olevansa tyytyväinen siihen, että Venäjä on jälleen mukana neuvoston työssä. ”Tätä ratkaisua Suomikin oli edistämässä. On erittäin tärkeää, että Venäjä on eurooppalaisen ihmisoikeussäätelyn sisällä”, presidentti Niinistö sanoi.

LEHDISTÖTILAISUUDESSA ESILLE NOUSSEEN keskimatkan ja keskipitkän matkan ohjuksia rajoittavan INF-sopimuksen raukeamisen presidentti Niinistö näki hyvin ongelmalliseksi. ”Luulen, että se on kaikkein ongelmallisin Euroopalle. Siksi olisi kyllä äärimmäisen tärkeää, että uudet neuvottelut kyettäisiin asevalvonnan osalta käynnistämään ja pääsemään sopimuksiin”, presidentti Niinistö sanoi medialle.

PRESIDENTTI NIINISTÖN MUKAAN myös Ukrainasta ehdittiin tunnin mittaisen keskustelun aikana puhua. ”Näyttää siltä, että käytännön töitä on tekeillä ja niitä pyrin sitten edistämään”, hän totesi. Presidentti Niinistö tekee virallisen vierailun Ukrainaan ensi kuussa.

YHTENÄ AIHEENA vierailun keskusteluissa oli myös Suomen ja Venäjän kahdenväliset suhteet. ”Monet asiat ovat menossa parempaan suuntaan, jos tarkastellaan vaikka keskinäistä kaupankäyntiä tai turismia. Kummassakin on nähtävissä lisäystä”, presidentti Niinistö sanoi.

Lehdistötilaisuuden jälkeen presidentit siirtyivät Kultaranta VIII -veneellä Suomenlinnaan, jossa he jatkoivat päivän keskusteluja päivällisen yhteydessä.

SEN SIJAAN ETTÄ LUKEE LÖÖPEISTÄ sitä ja tätä "tulkintoineen" Venäjän Presidentin Vladimir Putinin vierailusta, kannattaa lukea Tasavallan Presidentin kanslian tiedote - ja se on siinä. Ei iske masennus, eikä huoli, eikä kohu/kiihko nouse. Kuva : WWW.KREMLIN.RU

Uutisia
Ajankohtaista
Sivut
Muistio
WWW.MIELIPITEEMME.FI
VERKKOTUNNUKSEN HALTIJA JA SIVUSTOKOKONAISUUS © MATTI E. SIMONAHO (2007) 2024.
JAVA™ SCRIPT © BY DYNAMIC DRIVE AND MATTI E SIMONAHO. ID13090512091612200505131305-0609.
1853 SIVUN NÄYTTÖÄ 01.02.2015 - 20.4.2024.