MIELIPITEEMME
Suomen Historia | Suomen Nykyaika | Suomen Politiikka | Suomen Turvallisuuspolitiikka | Suomen Tulevaisuus
Radioaktiivinen pilvi Euroopan yllä vuonna 2017 - mistä se tuli?
01.08.2019.

Iltasanomien mukaan 30.07.2019; " Tutkijat ovat varmoja siitä, että vajaat pari vuotta sitten Euroopan yllä havaittu erikoinen radioaktiivinen ”pilvi” oli peräisin Venäjältä. Saksalaistutkija Georg Steinhauser on huolissaan siitä, ettei Venäjä ole suostunut ottamaan vastuuta asiassa. Tutkijat tarvitsisivat aina nopeasti merkityksellisiä tietoja tehdäkseen suunnitelmia, jotka voivat ehkäistä vastaavia tapauksia muualla. – Tänä päivänä Twitterin ja Facebookin aikakaudella voisi olettaa, että tällaisen tapauksen yksityiskohdat leviäisivät kulovalkean tavoin. Niin ei kuitenkaan tapahtunut, Steinhauser toteaa."

Tehdyn tutkimuksen mukaan, radioaktiivisen aineen pitoisuus ei ole Euroopassa saavuttanut ihmisten terveydelle haitallista tasoa.

Onko Flameville mahdollinen lähde radioaktiiviselle pilvelle?

Ranskan Flamevillen noin 30 vuotta vanhassa ydinvoimalassa räjähti 09.02.2017. Virallisten lähteiden mukaan räjähdys tapahtui konehuoneessa, paikallista aikaa 10 aikaan aamulla. Räjähdys tapahtui ydinalueen ulkopuolella ja sen aiheuttaja oli tulipalo. Minkäänlaisia radioaktiivisia päästöjä ei virallisten lähteiden mukaan esiintynyt.

Ranskassa on syntynyt käsien epä-muodostumista kärsiviä vauvoja.

Radioaktiivisen aineen pitoisuus voi olla niin korkea että se on ihmisten terveydelle haitallisella tasolla. Että "Ranska käynnistää valtakunnallisen tutkimuksen, joka pyrkii selvittämään, miksi maassa on syntynyt poikkeuksellisen paljon käsien epämuodostumista kärsiviä vauvoja. Eri puolilla Ranskaa on viime vuosina syntynyt vauvoja, joilla ei ole kämmeniä tai käsivarsia lainkaan tai ne ovat olleet epämuodostuneita. " - sillä voi olla yhteys radioaktiivisiin päästöihin.

"Kaikkiaan 25 vauvalla on viranomaisten mukaan ollut samankaltaisia yläraajojen epämuodos-tumia. Vauvat ovat syntyneet 15 vuoden aikana Ranskan länsiosissa Bretagnen ja Loire-Atlantiquen alueilla sekä Ainin alueella lähellä Sveitsiä."

"Epämuodostumat saattavat liittyä myös perintötekijöihin. Lääketieteessä synnynnäisiin epä-muodostumiin tunnetaan eri tekijöitä, kuten kromosomihäiriöitä, äidin käyttämät lääkeaineeet tai äidin altistuminen myrkyllisille aineille."

Lainaukset YLE:n julkaisusta 31.10.2018.

Kuva: Kuvakaappaus Google Maps.

Flamenvillen ja Bretagnen välimatka on 90 - 270 kilometriä riippuen siitä mistä osasta Bretag-nea on kyse. Flamenvillen ja Loire-Atlantiquen alueen välimatka on noin 190 - 300 kilometriä. Flamevillestä Ainin alueelle lähellä Sveitsiä, on noin 600 - 700 kilometriä. Kansainvälinen tutkijaryhmä uskoo radioaktiivisten aineiden olleen peräisin Kazakstanin rajan läheisyydessä sijaitsevasta Majakin ydinpolttoaineen jälleenkäsittelylaitoksesta - joka sijaitsee noin 4000 - 4500 kilometriä Ranskasta Itään.

Uutisia
Ajankohtaista
Sivut
Muistio
WWW.MIELIPITEEMME.FI
VERKKOTUNNUKSEN HALTIJA JA SIVUSTOKOKONAISUUS © MATTI E. SIMONAHO (2007) 2024.
JAVA™ SCRIPT © BY DYNAMIC DRIVE AND MATTI E SIMONAHO. ID13090512091612200505131305-0609.
3898 SIVUN NÄYTTÖÄ 01.02.2015 - 30.5.2024.